BITCOINY POPRVÉ NA BANKOVNÍM ÚČTU a server, který to umožňuje, v našem Datacentu
man-3126802_1920

BITCOINY POPRVÉ NA BANKOVNÍM ÚČTU a server, který to umožňuje, v našem Datacentu

Společnost WBTCB, jež se zabývá obchodováním s virtuálními měnami, je naším klientem v rámci služeb Datacentra již nějaký ten pátek. Dlouhodobě využívá klasickou službu ServerHousing – jedná se o prostor pro umístění vlastního serveru, v tomto případě několika serverů, včetně zajištění IP kapacity, energie, bezpečnosti fyzické i síťové, non-stop dohledu, případně i vzdálené správy.
S růstem této společnosti a jejích služeb na poli virtuálních měn a softwarových řešení pro správu směnných obchodů, transakcí a jednotlivých klientských účtů, vzrostla postupně i potřeba vyšší kapacity serverů a bezpečnosti jejich umístění.
Jsme potěšeni, že právě tato potřeba byla uspokojena službami našeho
Datacentra a že i tyto napomohly vzniku novinky společnosti WBTCB v podobě spojení virtuální měny a klasického bankovního účtu, o níž pojednává následující text.

Synergie světa tradičních financí a kryptoměn vznikla v České republice ve spolupráci poskytovatele směny IP wBTCb solutions, s.r.o. a Expobank CZ, a.s. Cílem tohoto spojení je nabídnout jiné než černobílé vidění kryptoměn, ukázat širší veřejnosti, že Bitcoin lze považovat za investici nového druhu, neokoukanou, alternativní a zároveň zajímavou. 

Projekt BitcoinBanking hybrid platform byl přitom vytvořen již před několika lety jako platforma umožňující bankovním klientům investovat do krypta. Technická implementace stojí zejména na komunikačním kanálu mezi bankou a poskytovatelem služby. Digitální platforma takového bankovního účtu boří mýtus Bitcoinu jako složitého, nepřehledného a nedůvěryhodného systému a nabízí naprosto jednoduchou a bezpečnou možnost stát se jeho držitelem. Zároveň vysílá signál, že i bankovní svět může být otevřený novým možnostem.

Expobank CZ tak jako první bankovní instituce prolomila ledy mezi světy tradičních financí a kryptoměn a umožňuje nyní svým klientům nákup a prodej Bitcoinu v rámci klientského účtu. Ve druhé fázi dojde ke zdokonalení účtu na plnohodnotné prostředí bitcoinové peněženky, v němž lze Bitcoiny posílat i přijímat. Umožňuje to služba BitcoinBanking společnosti IP wBTCb solutions ze skupiny WBTCB, která zajišťuje bezpečné investice do Bitcoinu včetně provedení klientů celou transakcí.

„Uživatelé mohou kryptoměnu bezpečně ukládat bez nutnosti založení vlastní bitcoinové peněženky a uchování privátního klíče. Ověřený uživatel může obchodovat v nadstandardních transakčních limitech, také vždy uvidí aktuální vývoj ceny Bitcoinu,“ říká Martin Stránský, zakladatel a CEO společnosti WBCTB.

V Čechách tedy vznikl unikátní účet, první svého druhu, minimálně v evropském měřítku, na kterém mohou mít klienti uložené Bitcoiny. Zatímco většina bank se zdráhá k virtuálním měnám jen přiblížit, zde vznikla digitální platforma, která akceptací Bitcoinu posunula vnímání kryptoměny v širších ekonomických a sociálních souvislostech. Martin Stránský, majitel společnosti, doufá, že tímto velkým krokem virtuální měna překoná nedůvěru části veřejnosti a ukáže Bitcoin ve světle běžného investičního prostředku, jakým je například zlato.

Co tedy může kryptoměna v reálném životě, kromě investice, přinést? S největší pravděpodobností se nestane platidlem budoucnosti, které vytlačí všechny oficiální FIAT měny. Nese s sebou především obrovský nárůst rychlosti převodu prostředků v rámci celého světa, a to maximálně jednoduchým téměř okamžitým způsobem s minimálními transakčními poplatky. Nadále ovšem příjemce rozhodne, zda kryptoměnu podrží nebo ji smění za tradiční měnu.

O společnosti WBTCB
Společnost byla založena v roce 2014 a zabývá se obchodováním s virtuálními měnami. Jedná se o ryze českou společnost podporovanou českým kapitálem.
Mezi její hlavní produkty a služby patří: EasyCoin (směna bitcoinů), BitcoinBanking (služba kompletní správy virtuální měny) a Bitstock. Společnost je provozovatelem rozsáhlé sítě vlastních Bitcoinmatů v ČR a na Slovensku.

Zpět na hlavní stránku