5 dobrých důvodů, proč outsourcovat IT služby
5 dobrých důvodů,proč proč outsourovat IT služby

5 dobrých důvodů, proč outsourcovat IT služby

Outsourcing se stal oblíbeným prostředkem k šetření časových i finančních prostředků. A konkrétně v případě IT outsourcingu se jedná zpravidla o nezanedbatelné výdajové položky. Přitom nemusíte být zrovna velká korporace, abyste mohli výhod outsourcingu využívat.

1. Nepotřebujete vlastní IT oddělení

Malé a střední firmy, které nevyvíjejí vlastní IT řešení, mohou správu IT systémů outsourcovat kompletně. O vše – od instalací potřebných programů až po zapojení tiskáren – se vám postará externí odborná firma. Zaměstnáváte vlastní IT specialisty? A využíváte jejich potenciál skutečně naplno? Outsourcováním provozních záležitostí totiž získají více času pro řešení mnohem důležitějších úkolů.

2. Požíváte výhod odborného know-how

Nemusíte složitě hledat a najímat interní specialisty, ani školit stávající zaměstnance. Při outsourcování IT služeb jednoduše využijete know-how daného dodavatele, aniž by vás zajímalo, kde a jak ke znalostem přišel. Potřebujete nastavit a nakonfigurovat VPN nebo zabezpečit systém? Prostě si tyto služby u dodavatele objednáte.

3. Váš software bude aktuální bez vašeho přičinění

S outsourcingem můžete hodit za hlavu všechny starosti: že ten a ten antivir vydal novější verzi, že bude potřeba přeinstalovat všechny firemní počítače na vyšší verzi operačního systému, a tak dále. Sledovat neustále všechny updaty softwarových programů je náročné a jakákoliv nepozornost ohledně například zabezpečovacího systému se vám může vymstít. Proto je v tomto bodě obzvlášť výhodné spolehnout se na externího poskytovatele.

4. Získáte flexibilitu v řešení technologických nároků své firmy

Každý podnikatel sní o růstu své firmy. S tím ovšem většinou souvisí také nutnost pořídit další výpočetní techniku a software, což si ne každý uvědomuje. Nicméně se celá situace dá vyřešit pronájmem nebo rozšířením cloudových služeb, případně také pronájmem serveru v Datacentru. Výhodou tohoto řešení je jeho škálovatelnost, kdy si pronajmete v pravou chvíli jen takový objem služeb, jaký skutečně potřebujete a využijete. Ušetříte tak za nové vybavení, a přitom za menší peníze získáte špičkové služby.

5. Bez námahy se dostanete k nejnovějším technologiím

Udržovat firemní software a aplikace na stále nejmodernější úrovni vyžaduje spoustu úsilí a investic. A některá řešení, která by vám mohla být užitečná, byste si kvůli jejich náročnosti ani tak nemohli dovolit. IT outsourcing využívá hodně firem, a proto si jejich poskytovatelé mohou dovolit pořídit nákladnou IT infrastrukturu, díky které pak můžete vy vaše interní firemní procesy spravovat efektivněji.

Zpět na hlavní stránku