Casablanca INT se spojuje se strategickým partnerem a stává se akciovou společností
1231682_612570118795126_660501757_n

Casablanca INT se spojuje se strategickým partnerem a stává se akciovou společností

Společnost Casablanca INT s.r.o., tradiční český poskytovatel telekomunikačních služeb, cloudu a datacentra a společnost S.I.C. spol. s r.o., inovativní IT organizace navazující na mnohaleté zkušenosti v oboru IT outsourcingu, distribuce, ICT řešení, vlastního cloudového řešení „BIGCLOUD“ a videokonferenčních systémů, společně oznamují, že se dohodly na prodeji divize datacentra společnosti Casablanca INT s.r.o.

Nová akciová společnost Casablanca INT a.s. přebírá od původní Casablanca INT s.r.o. veškeré aktivity datacenter, vybudovanou síťovou infrastrukturu, doménu casablanca.cz a logo.

Majitelé Casablanca INT se pro prodej své firmy operující na českém (a v podobě dceřiných či sesterských společností i zahraničním) telekomunikačním trhu téměř 25 let rozhodli na počátku ledna tohoto roku. Celá transakce byla dohodnuta a připravena v řádu několika týdnů a její završení proběhne v dubnu oficiálním zápisem v Obchodním rejstříku.
Společnost Casablanca INT a.s., dceřiná společnost S.I.C. spol. s r. o., převezme kompletní portfolio produktů a služeb Casablanca INT s.r.o. se všemi souvisejícími závazky. Jedná se zejména o vlastní Datacentrum a jeho housingové služby a veřejný cloud BigBlueOne a s ním svázané produkty, na kterých chce nový vlastník Casablanca INT a.s. v rámci své podnikatelské skupiny rozšířit nabídku a rozsah poskytovaných služeb, zejména o veřejné cloudové řešení BIGCLOUD.

“Zkušenost, tradice, specializace, odborníci, vlastní Datacentrum, první veřejný cloud v ČR a jeho služby, rozsáhlá infrastruktura …. to vše jsou body, pro které jsme si tuto akvizici vybrali. Zejména Datacentrum a Cloud jsou ty oblasti, které posílí naše postavení na telekomunikačním trhu, do kterých chceme dále investovat a které chceme více rozvíjet”, říká k nákupu Ing. Robert Latýn, jednatel společnosti S.I.C. spol. s r.o.

“Po téměř čtvrtstoletí jsme se s mými společníky rozhodli naše společné dílo nechat žít vlastní život. Proto jsme se rozhodli pro spolehlivého a kvalitního partnera, který ho v dalším růstu podpoří. Neohlíželi jsme se po velkých nadnárodních korporacích, ale po někom pracujícím a budujícím od základů, po někom s chutí pokračovat a rozvíjet, po někom solidním a po někom s vlastní vizí. A přesně takového strategického partnera jsme našli po pár přínosných jednáních v osobě Roberta Latýna, majitele společnosti S.I.C. s.r.o.”, vysvětluje k tomuto významnému kroku Milan Švácha, jeden ze tří zakladatelů a jednatel společnosti Casablanca INT s.r.o.

Jak již bylo uvedeno, společnost S.I.C. spol. s r.o. převezme prostřednictvím dceřiné akciové společnosti Casablanca INT a.s. všechny produkty a služby původní Casablanca INT s.r.o. včetně všech souvisejících závazků. Pro klienty a uživatele služeb Casablanca se tak nic nemění, perfektní kvalita služeb a nadstandardní zákaznický servis bude pokračovat. Naše budoucí úsilí bude směřováno do nových technologií s důrazem na efektivitu a individuální přístup pro poskytování služeb datových center, cloudů a ICT.

Dosavadní majitelé Casablanca INT s.r.o. se z podnikatelského prostředí nestahují. Vize dvou z nich se však budou soustředit a realizovat v trochu jiném segmentu. Milan Švácha z oboru telekomunikací zcela neodchází, i nadále bude pracovat v představenstvu sdružení NIX.CZ a v kolegiu sdružení CZ.NIC.

 

O společnosti S.I.C. spol. s r.o.:
S.I.C. spol. s r.o. je inovativním outsourcingovým ICT partnerem středních a větších společností, vyznačující se objektivností a nezávislostí na dodavatelském portfoliu. Výhodnost nabízeného řešení pro klienta je vždy rozhodujícím faktorem.
Na evropském trhu informačních technologií se společnost pohybuje od roku 1997. Poskytuje správu rozsáhlých sítí včetně vlastního řešení monitoringu sítí a navazující správy a řešení incidentů. Virtualizacemi serverových technologií se společnost zabývá od roku 2005.
V roce 2015 spustila vlastní cloudové řešení BIGCLOUD postavené na open-source technologiích s naprostou nezávislostí na použitém hardware. Toto řešení je dále rozvíjeno mimo jiné díky spolupráci s univerzitami, zejména s Fakultou informačních technologií ČVUT, viz veřejně publikované diplomové práce několika studentů.

O společnosti CASABLANCA INT s. r. o.:
Casablanca INT je předním poskytovatelem internetových, datových a hlasových služeb na českém telekomunikačním trhu, kde působí již od roku 1996. Jedná se o ryze českou společnost, která pro své služby využívá vždy současných nejmodernějších technologií od renomovaných dodavatelů (jakými jsou například Juniper Networks, Hewlett-Packard Enterprise, Cisco Systems, VMware).
Casablanca poskytuje již od roku 2000 housingové služby, stejně dlouho provozuje v Praze vlastní DataCentrum, od roku 2000 je také členem sdružení NIX.CZ a disponuje vlastním adresním rozsahem IPv4 a IPv6.
V roce 2007 investovala společnost více než 30 milionů korun do zvýšení kapacit pro službu ServerHousing a do zavedení hlasových produktů. V roce 2008 investovala opět do rozšiřování a stavby nových prostor pro vlastní DataCentrum, tentokrát přes 15 miliónů korun.
Od nástupu virtualizace nabízí navíc služby v oblasti cloud computingu, v roce 2012 spustila první veřejný cloud v ČR – BigBlueOne (www.bigblueone.cz) – postavený na profesionální a vysoce kvalitní technologii od společnosti HPE.
V roce 2014 se připojila k projektu Fenix v oblasti IP bezpečnosti, jehož je dodnes členem. Stala se tak součástí týmu, který je v případě masivních DoS a DDoS útoků lépe připraven na ochranu svých zákazníků. Společnost je držitelem certifikátů ISO 9001:2016 se zaměřením na management jakosti, a ISO 27001:2014 pro řízení informační bezpečnosti, tedy ochranu citlivých informací před neoprávněným přístupem.
V roce 2017 investovala Casablanca přes 20 miliónů Kč do nové generace cloudového řešení BigBlueOne.
V roce 2019 prodala svoji divizi telekomunikačních služeb (Připojení k Internetu, Datové okruhy, Hlasové služby) společnosti WIA spol. s.r.o. 

 

Zpět na hlavní stránku