4 důvody, proč si pořídit cloudové úložiště
proc-cloud

4 důvody, proč si pořídit cloudové úložiště

Cloud představuje moderní a spolehlivé řešení zálohování všech vašich dat. Co si pod pojmem cloud máte představit a proč byste si ho měli pořídit?

 

Co je to cloud?

Cloud si představte jako virtuální úložiště dat, které si dle libosti a potřeby rozšíříte. Ovládáte ho buď přímo přes webový portál nebo mobilní aplikací a jednoduše si v něm navolíte požadované funkce. A když se vám nechce o svůj cloud starat, prostě jeho správu přenecháte odborníkům datového centra, u kterého jste si cloud objednali. Služby cloudu ocení každý podnikatel, který se snaží najít řešení velkého objemu dat přerůstajícího harddisky ve firemních počítačích. Co dalšího vám cloud nabízí?

Výhody cloudového řešení

1. Ušetříte za nákup hardwaru a softwaru do firmy

Potřebné technické vybavení pro ukládání a zálohování firemních dokumentů stojí nemalé peníze. Další finance vynaložíte na aktualizace softwaru, nákup novějšího vybavení a zaměstnance, kterým do pracovní náplně přibude povinnost se o celý systém starat. S cloudem vám tyto náklady odpadají. Zaplatíte si pouze službu a to jen v rozsahu, jaký si přejete, a nepronajímáte si technická zařízení.

2. K datům se můžete připojit odkudkoliv

U cloudu nejste vázáni na jeden počítač. Stačí, když budete znát přihlašovací údaje a přihlásíte se k němu stejně dobře z kanceláře v centru Prahy, jako z hotelového pokoje během služební cesty do Singapuru. Přístup k datům není náročný ani na operační paměť vašeho počítače, mobilu nebo tabletu, protože se k nim přihlásíte přes internetový prohlížeč nebo aplikace, zatímco o běh softwaru se starají vzdálené stroje v datacentru.

3. Vaše data budou v bezpečí

Kdo nezálohuje, hraje vabank s časem. Nespoléhejte na to, že máte všechna důležitá firemní data uložena ve svém počítači. Stačí, aby vám odešel harddisk, a máte po nich. Uchovávání dat na cloudu představuje mnohem bezpečnější způsob zálohování, protože data na cloudu jsou uložena v několika různých datových centrech, a tím pádem jsou ochráněna proti požárům, vytopení nebo přírodním katastrofám. Pokud bude datové centrum mimo provoz, zůstanou data přístupná z jiného místa.

4. Zefektivníte fungování firmy

Díky cloudu můžete data sdílet s ostatními členy své firmy nebo týmu, aniž byste si je museli složitě posílat přes online úschovny nebo v přílohách e-mailu. Vždy tak budete vědět, v jaké fázi se zrovna který projekt nachází. Potřebujete ve firmě provádět operace, na které paměť běžného počítače nestačí? Spusťte je přes cloud, kde si pronajmete vždy tolik místa, kolik aktuálně potřebujete. Postupným rozšiřováním místa na cloudu, tak můžete pružně reagovat na přirozené rozšiřování firmy, aniž byste museli s každým novým členem týmu řešit kapacitní problémy interního systému.

Láká vás cloudové řešení zálohování vašich firemních dat? Zjistěte více o cloudových službách, které nabízíme k pronájmu.

 

Zpět na hlavní stránku