Cloud – ideální řešení pro firmy i jednotlivce
cloud

Cloud – ideální řešení pro firmy i jednotlivce

Přesun firemních dat „do oblak“ představuje v současnosti především perfektní řešení z hlediska mobility. Cloudové úložiště přináší řadu výhod nejen firmám, ale i jednotlivcům, a tak se podívejme, jak konkrétně služba externího datového úložiště usnadní práci i vám.

Procesy ve firmě budou rychlejší

Jednotlivé pracovní týmy i větší společnosti mohou pracovat na společných úkolech prakticky odkudkoli. Cloud nemá hranice. Zaměstnanci mají k dispozici všechny datové zdroje a aplikace, které potřebují ke své práci. Dostanou se k nim jednoduše z jakéhokoli zařízení. Nezáleží na tom, jestli se jedná o PC, notebook, telefon nebo tablet. Koncept mobilních zaměstnanců je čím dál častějším firemním modelem. Lidé už nemusí sedět celý den v kanceláři, ale mohou pracovat odkudkoli a kdykoli.

Propojení pracovního a osobního života

V dnešní době touží každý sladit pracovní a osobní život tak, aby ani jedna sféra netrpěla. Firmy, které pochopily koncept work-life balance a přizpůsobily se, mají částečně vyhráno. Automaticky se stávají atraktivními zaměstnavateli, což k nim následně přiláká řadu talentovaných uchazečů o práci. Využívání cloudu a případná práce z domova navíc umožňuje pracovat i lidem, kteří si nemohou dovolit dojíždět denně do zaměstnání v pevně stanovené hodiny. Jedná se například o studenty dokončující univerzity nebo matky na mateřské dovolené, jež chtějí zůstat částečně zaměstnané. Mobilita cloudu je tak velmi výhodná pro obě strany. Pro firmy i jednotlivce.

Bezpečné řešení IT potřeb

Pronájem cloudu představuje mnohem levnější řešení, než sestavovat svoje vlastní IT oddělení, které se bude o data starat. S přesouváním dat mimo firmu souvisí samozřejmě otázka bezpečnosti, kterou všichni kladou na první místo. V zásadě má profesionální poskytovatel cloudových služeb a řešení vždy mnohonásobně lepší bezpečnostní ochranu, než jakou by si byl klient schopný zajistit sám. Nejedná se pouze o jednotlivé IT procesy, ale také o fyzické zabezpečení hardwarových úložišť, která jsou umístěna ve vlastním Datacentru. Zde je obvykle kromě fyzické ostrahy řešena profesionálně protipožární ochrana, velkokapacitní konektivita, chlazení a systém záložních zdrojů energie.
Cloud navíc využijete jen na takovou dobu, na jakou jej skutečně potřebujete.
Vyzkoušejte ho na den, měsíc, rok anebo třeba natrvalo.

Zpět na hlavní stránku