Jak vypadá moderní správa firmy?
dostupnost-dat

Jak vypadá moderní správa firmy?

Jak se v současné době chovají firmy ke svým datům a jaký je v této oblasti trend? To a ještě trochu více se dozvíte v dnešním článku. Navíc vám dáme tip na to, jak posílit zabezpečení svých informací

Cloud: nízké náklady, lepší služby

Přechod do cloudu je novým trendem, který dává zabrat starým stereotypům. Co máme na mysli těmi stereotypy? Stav, kdy si firma spravuje svoje záležitosti zcela sama. Využívání cloudu rozhodně není řešením jen a pouze pro velké společnosti, jak se mnozí domnívají. Cloud přináší výhody každé firmě: všichni mají možnost využít efektivně veškerý potenciál a nejmodernější technologie vybraného poskytovatele cloudu/cloudových řešení. Navíc se tím zlevní náklady na celé IT. Zřizování vlastního IT oddělení včetně kompletního vybavení představuje totiž pro firmy značnou finanční zátěž.

Službu cloudu korigujte podle momentálních potřeb

Služby, které si zakoupíte od poskytovatele cloudu/cloudových řešení, snadno přizpůsobíte svým aktuálním potřebám a požadavkům. Pokud budete chtít další IT zdroje, získáte je bez jakýchkoliv dalších investic do hardwaru nebo softwaru. Potřebujete službu naopak zredukovat? Není problém kdykoli nastavené parametry upravit. Namísto obrovské počáteční investice do kompletního vybavení vlastního oddělení (a jeho následného personálního a technického udržování včetně častého update), platíte pravidelně pouze za službu, kterou navíc můžete kdykoli upravit.

Neexistují žádné hranice, přihlásit se můžete odkudkoli

Firmy v současnosti procházejí tzv. čtvrtou průmyslovou revolucí. Používání chytrých mobilních telefonů, využívání internetu na denní bázi a celková digitalizace mění dosavadní byznysové modely a strategie od základu. Do cloudu se zaměstnanci přihlašují odkudkoli na světě a v jakémkoli čase. Stačí mít kvalitní připojení k Internetu. To je obrovská výhoda, která otevírá nové možnosti flexibilní práce.

Tip pro bezpečnější data

Ať již pro svoje data využijete cloud nebo zůstanete u konzervatitního IT řešení, myslete vždy na bezpečnost. Kvalitní hesla a zabezpečené přístupy nabírají na stále větší váze. Primitivní, předvídatelná a nepromyšlená hesla znamenají zvýšení rizika, že se k vašim datům dostane nepovolaná osoba. Zvažte program na generování hesel nebo je alespoň velmi často obměňujte. Používejte hesla o minimální délce 8 znaků, střídejte velká a malá písmena.

Více o bezpečnosti dat si můžete přečíst na našem blogu v článku Používejte skutečně bezpečné heslo.

Zpět na hlavní stránku